Kajakk på Leka

Fotograf hovedbilde: Thomas Pindard

Merkede padleløyper på Leka

Opplev Leka med kajakk ! Leka kan som et av de første stedene i Norge by på merkede padleløyper og padlekart i henhold til den nye standarden for merking av padleløyper. Her er det hele 18 løyper av ulik vanskelighetsgrad å velge mellom fordelt på 4 områder. På disse sidene kan du laste ned padlekart enten du tar utfordringen og padler hele øya rundt, eller velger deg et av områdene. 

Oversiktskart alle løyper

Last ned oversiktskartet (A4 format)  Last ned oversiktskartet + enkeltkartene (a4)

LekahovedkartA3web

LekahovedkartA3web2

Padleløyper – område for område

Padleløyper Leka 17-18, Bremneset – Steinsjøen – Kvaløysjøen og Leka rundt

Steinssjøen er spesielt fint som padleområde ved høyvann. Stort åpent basseng, beskyttet av holmer og skjær, også fint ved lavvann. Stille idyll ved havblikk, og helt vilt når storbølga bryter etter storm. Yndet fotosted i kveldssol og nordlys! Landingsplass ved brygga i nordenden av Steinssjøen.

Padleløyper Leka 13-16, Frøvik – Madsøy

Start og parkering: Moloen i Kvalsundet, skilta parkering ved fylkesveg. Området byr på spennende og varierte padleopplevelser. 4 løyper 4,5 - 12 km, grønn og blå gradering. Madsøyvågen - alternativ for parkering og "landing" ved høyvann.

Padleløyper Leka 9 – 12, Solsem – Vågan

3 grønne og en blå løyper med utgangspunkt i Solsemvågen og Storsellivågen. Holmer og skjær, langgrunne strender og fine viker - området byr på spennende padling. På flo sjø kan du padle i mer skjerma farvann gfra Solsemvågen til Vågsundet.

Padleløyper Leka 4-8, Leknesøyan – Skeisnesset

Start og parkering: Leknessjøen, ta av fylkesvegen ved Leknes og følg Leknessjøvegen (ca 1,5 km). Et padleeldorado med helt spesiell geologi, grunne sund og langgrunne strender, verneområder, våtmark og kulturlandskap av nasjonal verdi. 3 grønne løyper og 3 blå løyper.

Padleløyper Leka 1-3, Skei – Skeisnesset

Start og parkering: Skeishavna. Skei er et nasjonalt utvalgt kulturlandskap tilrettelagt for friluftsliv og opplevelse. Her er et nett av turløyper og mange attraksjoner med fortellinger om natur, kulturhistorie, geologi, sagn, og eventyr. 3 løyper er tilgjengelig fra Skeishavna, en av hver gradering (grønn, blå og rød).