Transport

Transport til/fra Leka og på Leka

Hurtigbåten 980 går i sambandet Namsos – Rørvik – Leka, og er den enkleste måten å komme seg til Leka på med offentlig transport. Med bil er det ca 5 timers kjøring fra Trondheim til Leka, og Leka ligger ca 2,5 timer sør for Brønnøysund. Ferga M/F Leka går regelmessig mellom fergeleiet Gutvik (på fastlandssiden) og Skei på Leka.

Å komme seg til og fra på Leka

For å komme seg over til Leka må du ta Lekaferja fra Gutvik til Skei. Fergeturen tar ca 20 minutter. 

Se rutetider på atb.no (Ferge 960)

Offentlig transport

Se linjekart for ytre Namdal

Med bil

Sørfra: Det er to hovedruter fra Trondheim opp til fergeleiet på Gutvik:

  • Den raskeste går via E6 opp til Gartland rett nord for Grong, der tar en av over til Høylandet og Kystriksveien (FV17) og følger denne opp til Kjelleidet i Bindal. Der tar en av til venstre på 770 inn til Gutvik. Tid Trondheim – Gutvik, ca 4,5 timer.
  • Den andre ruten tar av E6 nord for Steinkjer inn på Kystriksveien, opp til Namsos. Fra Namsos følger du 769 ca en time opp til fergeleiet på Lund, og tar ferga over til Hofles. Mange tar turen innom Rørvik, før de kjører den siste (drøye) timen til Gutvik (75 km). Beregn totalt ca 6 timer Trondheim – Namsos – Leka (og en del mer om dere legger turen innom Rørvik).

Nordfra: Fra Brønnøysund tar det ca 50 minutter ned til fergeleiet på Vennesund langs Kystriksveien (FV17). Ferga Vennesund – Holm tar ca 20 minutter, fra Holm til fergeleiet på Gutvik er det ca en times kjøring. Beregn totalt Brønnøysund – Gutvik ca 2,5 timer.