Padleløyper Leka 1-3, Skei – Skeisnesset

Start og parkering: Skeishavna (ved fergeleiet). Skei er et nasjonalt utvalgt kulturlandskap tilrettelagt for friluftsliv og opplevelse. Her er et nett av turløyper og mange attraksjoner med fortellinger om natur, kulturhistorie, geologi, sagn, og eventyr. 3 løyper er tilgjengelig fra Skeishavna, en av hver gradering (grønn, blå og rød).

Last ned padlekart for løyper 1-3, Skei – Skeisnesset

Padleløyper

1: Husbysjøen – Hamnaholmen

4 km rundtur / 1  time / Grønn gradering

Parkering: Skeishavna. Start fra Sildguden (trimpost), følg skilting. Husbysjøen var en gullgruve for sildefiske, derav navnet Gullgruva. Langgrunne sandstrender preger området.  Fin landingsplass på Hamnaholmen.

1: Skeishavna – Våttvika

2 km en vei / 1  time / blå gradering

Parkering: Skeishavna. Start fra Leiven eller gjestehavna. Padling langs Skeistranda og Hålonda til naustene i Våttvika. Skeisnesset kultursti tilbyr et nettverk av turstier, spennende geologiløype langs sjøkanten og vidt utsyn fra Ivarshallaren (40 moh).

1: Skeishavna – Nessodden

5,5 km en vei / 2,5  timer / rød gradering

Parkering: Skeishavna. Start fra Leiven eller gjestehavna. Turen går til trimpost på Lekas nordligste punkt. Rød løype fra Våttvika, brådypt nært land, og noen få grunner. Vær obs på bølger fra skip langs hovedleia, og raskt værskifte fra øst. Landingsplass på rullesteinstrand like før selve Nessodden. Merka tursti fra Våttvika til Nessodden.

Kajakk på Leka

Opplev Leka med kajakk ! Leka kan som et av de første stedene i Norge by på merkede padleløyper og padlekart i henhold til den nye standarden for merking av padleløyper.

Info