Se og gjøre

På Leka er alt lett tilgjengelig enten du kjører, sykler eller kommer til fots. Om du kommer med bil og bare har noen få timer å bruke, bør du kjøre rundt øya og gjøre korte stopp underveis. Vi har laget en egen guide til deg. Har du bedre tid, så ligger omlag 50 godt merkede turløyper og venter på deg. Sykkelturen Leka rundt er et av de absolutte høydepunktene på Namdalskysten – så god tur !!

Topp 5 på Leka

Topp 5 på Leka: Det er veldig mange ting å gjøre på Leka. Vi har plukket ut noen høydepunkter for å gjøre planleggingen enklere, og som kan lastes ned som pdf.

Leka rundt

Rundturen rundt Leka byr både på overraskelser og fantastisk natur. Den 28 km lange turen er perfekt som sykkeltur, mens de fleste nok kjører egen bil. Vi har laget en liten oversikt over høydepunktene langs ruta.

Bli med inn i jordas indre

For 400 millioner år siden ble havbunnskorpa skjøvet på land her du står og ser alt som fjell og berg i gråsteinsgrått, rødt og gult. Ikke rart at Leka er kåret til Norges geologiske nasjonalmonument.

Sykling på Leka

Sykkelturen rundt Leka er bare 28 km (fra havna), og er kanskje den beste måten å oppleve øya på. Underveis kan du gjøre små stopp, og oppleve et av Norges mest spesielle landskap.

Vandring på Leka

Leka er et eldorado for turglade og «steingærne» folk! Du kan velge mellom 50 løyper, alt etter tid, lyst og form. Bruk planleggingskartet og turoversikten til å velge tur og finne parkering og rutestart.

Kajakk på Leka

Opplev Leka med kajakk ! Leka kan som et av de første stedene i Norge by på merkede padleløyper og padlekart i henhold til den nye standarden for merking av padleløyper.

Guiding i Solsemhula

Hulemaleriene i Solsemhula var de første som blefunnet i Nord Europa (1912). Leka Opplevelser tar dere med på en guidet tur (1-1,5 t.) ned i hulene.