Topp 5 på Leka

Noen høydepunkter fra Leka

Topp 5 på Leka: Det er veldig mange ting å gjøre på Leka. Vi har plukket ut noen høydepunkter for å gjøre planleggingen enklere, og som kan lastes ned som pdf.

leka5paatoppno

5 på topp - last ned PDF

Last ned 5 på topp Leka

lekarundtno

Leka rundt med bil eller sykkel

Rundturen rundt Leka er en naturlig måte å oppleve øya på. Vi har laget en oversikt over høydepunktene langs ruta.

Støypet

Merka løype over fargerike bergarter fra havbunnskorpas dypeste del. Rullesteinstranda 90 moh (Støypet) ble brukt av steinaldermenneskene for 10.000 år siden. Steinene har fascinerende mange farger og former.

Guiding i Solsemhula

Hulemaleriene i Solsemhula var de første som blefunnet i Nord Europa (1912). Leka Opplevelser tar dere med på en guidet tur (1,5 - 2 t.) ned i hulene.

Leka steinsenter

Steinsenteret v/Leka motell og camping har en utstilling som viser Lekas dannelse og geologiske oppbygging. Gratis inngang. Salg av suvenirer, smykker, steiner, mineraler og fossiler fra alle verdensdeler.

Ørnerovet – turforslag

Løypa er merket som avstikker fra Støypet-stien, opp på et berg med trimposten «ørnerovet». Løypa går i oppsprukket berg og krever litt klyving. Her kan du se fantastiske fargevariasjoner i berget.

Ivarshallaren – utsiktstur Skeisnesset

Fra Ivarshallaren får du panoramautsikt over hovedskipsleia, Helgelandsøyene og verneområdene i nord og vest; Skeisnesset, Leknesøyene, Hortavær og Sklinna.

Herlaugsløypa – rundtur i Lekafjellene

Merket rundløype i Lekafjellene, med formidabel utsikt og mange geologiske godbiter. Kåret i en tysk reiseguide til en av de tre vakreste vandrerutene i Skandinavia. Avstikkere til Vattind, Kolsettuva og Hundøyrån anbefales (ikke tatt med i angitt lengde og tid).