Vandring på Leka

50 merkede turløyper på Leka

Leka er et eldorado for turglade og «steingærne» folk! Du kan velge mellom 50 løyper, alt etter tid, lyst og form. Bruk planleggingskartet og turoversikten til å velge tur og finne parkering og rutestart.

Oversikt over alle turene på Leka

Alle de merkede turene på Leka finner dere på ut.no under Leka kommune. Her kan dere laste ned spor og skrive ut de fullstendige turforslagene. Turene som er merket på Leka er merket etter standarden definert i det nasjonale turstiprosjektet.

Gå til oversikten.

2016-06-19_1435

Leka turkart

Detaljert og oppdatert turkart (2017) over Leka i målestokk 1:35 000. Uunnværlig kart for den som ønsker å utforske vandremulighetene på Leka !

Bestill kartet her.

Bestill Leka turkart her

Noen anbefalte turer på Leka

Med hele 50 turer å velge mellom er det veldig mye å velge i. Vi har plukket ut noen godbiter for deg !

Skeisnesset

Følger du veien nordover fra Herlaugshaugen og Skei, kommer du til Skeisnesset. Her slynger tilrettelagte stier seg utover kystlyngheiene, mellom gravrøyser og utkikkspunkter. Her finner du hele 5 turstier, og over 20 informasjonstavler.

Herlaugsløypa – rundtur i Lekafjellene

Merket rundløype i Lekafjellene, med formidabel utsikt og mange geologiske godbiter. Kåret i en tysk reiseguide til en av de tre vakreste vandrerutene i Skandinavia. Avstikkere til Vattind, Kolsettuva og Hundøyrån anbefales (ikke tatt med i angitt lengde og tid).

Støypet

Merka løype over fargerike bergarter fra havbunnskorpas dypeste del. Rullesteinstranda 90 moh (Støypet) ble brukt av steinaldermenneskene for 10.000 år siden. Steinene har fascinerende mange farger og former.

Lekamøya fra Solsem

Turstien fra Solsem går gjennom lynghei og gammel havbunn av rullestein. Du passerer et steinbrudd før stien går opp et trangt pass, og du ser Lekamøya i kjent profil.