Leka rundt på sykkel

Du passerer dyrkamark og frodige områder, på øyas vennlige østside. Forbi Solsem blir landskapet mer åpent og karrig, og du får se de fargerike fjellene Leka er kjent for.

Det er fint å stoppe og ta avstikkere fra hovedveien både på sykkel og til fots – inntrykkene blir enda sterkere. Du kan velge i mange turstier. Fra rasteplassen ved Steinstind har du storslagen utsikt mot Helgelandsøyene og storhavet. Aller finest er det ved solnedgang eller soloppgang. Yttersia av Leka får magiske farger i kveldslys.

Book sykkelutleie på Leka.

Stopp underveis:

Det er mulig å gjøre flere stopp underveis, det første allerede etter et par kilometer:

Leka steinsenter

Steinsenteret v/Leka motell og camping har en utstilling som viser Lekas dannelse og geologiske oppbygging. Gratis inngang. Salg av suvenirer, smykker, steiner, mineraler og fossiler fra alle verdensdeler.

Slik bør du avslutte turen !

Det ligger to spisesteder ved start/slutt på turen. Unn deg et bedre måltid som avslutning på turen:

Caféflora

Caféflora Åpningstider Åpningstider tirsdag til fredag 09.30-15.30 torsdager til 18.00 Lørdag 10.00-17.00 Kafé og blomsterbutikk Caféflora er, som navnet hinter om, en kombinert kafé og blomsterbutikk. Kaféen serverer baguetter, kaker og andre godsaker, med en meny som varierer med sesong og etterspørsel. Ønsker du noe spesielt, catering eller ta-med, ordner vi det. Blomsterbutikken har et […]

 

 

Info

Turinfo

Rundtur
Blå
26 km
2
2 - 65

Turbeskrivelse