Leka rundt på sykkel

Sykkelutleie på Leka

Dersom du ikke har med egen sykkel kan du leie både elsykler og vanlige sykler hos Leka Brygge. Vær oppmerksom på at Leka Brygge ligger ca 5 km fra ferjeleiet på Skei. De kan kontaktes på tlf. 957 93 318 eller på epost til post@lekabrygge.no.

Leka rundt på sykkel

For utsikten sin del, anbefaler vi å sykle rundt Leka med klokka. Du passerer dyrkamark og frodige områder på øyas vennlige østside. Forbi Solsem blir landskapet mer åpent og karrig, og du får se de fargerike fjellene Leka er kjent for.

Det er fint å stoppe og ta avstikkere fra hovedveien både på sykkel og til fots – inntrykkene blir enda sterkere. Du kan velge i mange turstier. Fra rasteplassen ved Steinstind har du storslagen utsikt mot Helgelandsøyene og storhavet. Aller finest er det ved solnedgang eller soloppgang. Yttersia av Leka får magiske farger i kveldslys.

Stopp underveis:

Det er mulig å gjøre flere stopp underveis, det første allerede etter et par kilometer:

Leka steinsenter

Steinsenteret v/Leka motell og camping har en utstilling som viser Lekas dannelse og geologiske oppbygging. Gratis inngang. Salg av suvenirer, smykker, steiner, mineraler og fossiler fra alle verdensdeler.

Slik bør du avslutte turen!

Det ligger to spisesteder ved start/slutt på turen. Unn deg et bedre måltid som avslutning på turen:

Caféflora

Vi har åpen kafé hele året (se åpningstider, noen dager er lukket), og varm mat noen dager. Softis hele sommeren, alle rettigheter, vi har blomsterbutikk og tilbyr utkjøring i Leka.

Vestre

Butikk med enkel kaffeservering og spennende «I love Leka»-produkter. Her finner du t-skjorter, smykker og annet. I tillegg selges ulike bøker relatert til Lekas geologi.

 

 

Info

Turinfo

Rundtur
Blå
26 km
2
2 - 65

Turbeskrivelse