Transport

Transport til/fra Leka og på Leka

Hurtigbåten Foldafjord går i sambandet Namsos – Rørvik – Leka, og er den enkleste måten å komme seg til Leka på med offentlig transport. Med bil er det ca 5 timers kjøring fra Trondheim til Leka, og Leka ligger ca 2,5 timer sør for Brønnøysund. Ferga M/F Leka går regelmessig mellom fergeleiet Gutvik (på fastlandssiden) og Skei på Leka. 

Å komme seg til og fra Leka

For å komme seg over til Leka må du ta Lekaferja fra Gutvik til Skei. Fergeturen tar ca 20 minutter. 

Rutetider Lekaferja (Gutvik – Skei).

Med bil

Sørfra: Det er to hovedruter fra Trondheim opp til fergeleiet på Gutvik:

  • Den raskeste går via E6 opp til Gartland rett nord for Grong, der tar en av over til Høylandet og Kystriksveien (FV17) og følger denne opp til Kjelleidet i Bindal. Der tar en av til venstre på 770 inn til Gutvik. Tid Trondheim – Gutvik, ca 4,5 timer.
  • Den andre ruten tar av E6 nord for Steinkjer inn på Kystriksveien, opp til Namsos. Fra Namsos følger du 769 ca en time opp til fergeleiet på Lund, og tar ferga over til Hofles. Mange tar turen innom Rørvik, før de kjører den siste (drøye) timen til Gutvik (75 km). Beregn totalt ca 6 timer Trondheim – Namsos – Leka (og en del mer om dere legger turen innom Rørvik).

Nordfra: Fra Brønnøysund tar det ca 50 minutter ned til fergeleiet på Vennesund langs Kystriksveien (FV17). Ferga Vennesund – Holm tar ca 20 minutter, fra Holm til fergeleiet på Gutvik er det ca en times kjøring. Beregn totalt Brønnøysund – Gutvik ca 2,5 timer.

Offentlig transport

Rutekart og rutekontakt

Last ned vårt rutekart med oversikt over ruter og ulike måter å komme seg til Leka på. Trenger dere hjelp til å finne ut av tider og til å planlegge turen til Leka hjelper vi gjerne. Send en SMS til 473 59 190, så tar vi kontakt – eller på epost (se nederst på siden).

NB: Vi gjør oppmerksom på at denne typen informasjon er ferskvare og må alltid dobbeltsjekkes direkte med transportselskaper/177.

rutekart

Båttransport (1 i kartet)

Hurtigbåten Foldafjord går daglig på sambandet Leka (Skei) – Rørvik – Abelvær – Jøa – Namsos, og er en effektiv måte å komme seg til og fra Leka på. Se rutetider.

Buss og bestillingstransport

Fra Brønnøysund:
Ta rute 23-701 Brønnøysund – Grong (Namsos) ned til Kjelleidet.
Bestillingstransport Kjelleidet – Gutvik: 07417

Fra Grong (Steinkjer/Trondheim):
Bussruta 23-701 Namsos/Grong – Brønnøysund korresponderer med tog sørfra. Gå av på Kjelleidet.
Bestillingstransport Kjelleidet – Gutvik: 07417

Med fly

Rørvik betjenes av Widerøe som har flere daglige avganger fra Trondheim. www.wideroe.no
Se også www.avinor.no . Fra Rørvik ta enten hurtigbåten Foldafjord eller bestillingstransport til Gutvik.

Å komme seg rundt på Leka

Det er korte distanser på Leka – hele turen rundt øya er på kun 30 kilometer. Sykkel er en effektiv måte å komme seg rundt på, men de mest vanlige transportmidlene er:

Taxi:
Tel. 406 92 700. (Åpningstider tlf: man-fre: 6-21.00. Fredag kl 21.00 – søndag kl 21.00.)

Bestillingstransport:
Tel. 07417. Går faste ruter enkelte dager på Leka og Gutvik.