Foto: Kristin Floa

Skeisnesset

Skeisnesset kultursti og turløyper

Følger du veien nordover fra Herlaugshaugen og Skei, kommer du til Skeisnesset. Her slynger tilrettelagte stier seg utover kystlyngheiene, mellom gravrøyser og utkikkspunkter. Her finner du hele 5 turstier, og over 20 informasjonstavler. Her finner en blant annet spor etter mennesker fra steinalder til nåtid, med blant annet stienaldertufter og mektige gravrøyser, geologiløype, familieløype, rikt planteliv og åpen steinhytte.

Les oppslagene du kan finne langs kulturstien

Langs kulturstien på Skeisnesset finner du mer enn 20 plakater. Vi har lagt ut alle plakatene som PDFer, så du kan lese om de spennende historiske og geologiske lokasjonene langs stien på forhånd. Men vi anbefaler selvfølgelig at du tar turen ut i det mektige landskapet selv !
Untitled-2

Nyhet sommeren 2019

Hver søndag i juli kan du få oppleve en spennende guidet vandring på Skeisnesset. Vandringen varer i to timer, og er også inkludert matpakke med lokalmat fra Lekamøya spiseri. Vandringen kan bookes online her.

Foto: Kristin Floa

Guidet vandring i Skei Utvalgte kulturlandskap

Bli med på en familievennlig vandring i vikingenes rike. Bli kjent med livet på Leka før og nå med historie, lek, sagn og saga.

Turbeskrivelser

Nessodden

Nessodden fra Våttvika

Tur over lyngkledde åsrygger til den pittoreske gressletten Nessodden, også kalt Lekaskagen, der Lekafjorden møter Røingen og Atlanterhavet.

Foto: Kristin Floa

Familieløypa m/ avstikker Steinhytta og Vardvika

Familieløypa er ei gruset rundløype i lett terreng. Kort avstikker til Steinhytta og fjæra i Vardevika anbefales. Her kan du nyte nistepakken og gå på skattejakt i rullesteinsfjæra.

Kristin Floa

Geologiløypa

Vandring nær strandkanten med informasjon om spennende geologiske fenomener på Leka. Følg veien ned til Våttviksletta. Herfra er løypa merket med hvite små piler, og følger svabergene rundt Våttvikodden og nordover til Vardvika. Fra Vardevika kan du følge umerket sti ved klippene videre til Bukkatalgen.

Bukkatalgen

Bukkatalgen

Bukkatalgen har navn etter et gammelt eventyr som forklarer hvorfor berget i strandkanten her er helt hvitt. Bukkatalgen er med sin klare hvite farge et landemerke langs hovedskipsleia, og godt kjent blant de sjøfarende. Her får du utsikt over og nærkontakt med Lekafjorden.

Foto: Kristin Floa

Ivarshallaren – utsiktstur Skeisnesset

Fra Ivarshallaren får du panoramautsikt over hovedskipsleia, Helgelandsøyene og verneområdene i nord og vest; Skeisnesset, Leknesøyene, Hortavær og Sklinna.

Foto: Kristin Floa

Guidet vandring i Skei Utvalgte kulturlandskap

Bli med på en familievennlig vandring i vikingenes rike. Bli kjent med livet på Leka før og nå med historie, lek, sagn og saga.